Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

 

Opladen, er helemaal uit zijn, genieten en geïnspireerd raken in een nieuwe omgeving met volop natuur, comfort en design. Dutchen Group ontwikkelt en exploiteert de mooiste recreatieomgevingen in Europa. We ontwikkelen met liefde voor natuur, design en architectuur en exploiteren onze parken vanuit de kracht van de omgeving en lokaal ondernemerschap.

 

Ontwikkeling

Dutchen Group ontwikkelt bijzondere accommodaties in onder meer Nederland, Duitsland en Scandinavië. Dutchen parken kenmerken zich door onderscheidende architectuur, kleinschaligheid en een rustige ligging in de prachtige natuur.

Naast de ontwikkelingen die binnen de labels van Dutchen Group worden ontwikkeld zijn onze ontwikkelaars betrokken bij diverse andere ontwikkelingen, zowel in de woningbouw als zorg. Voorbeelden zijn onder meer project Carré van Bloemendaal en project Nieuw Boekenroode.

Ontwikkelaars van Dutchen zijn als geen ander in staat een ontwikkeling te overzien in haar totale breedte. Van conceptontwikkeling, de totstandkoming van de businesscase, de realisatie tot uiteindelijk de overdracht naar de verhuur. Neemt u indien u meer informatie over onze organisatie wenst contact op via 023-7410060

 

Verhuur en beheer

We zijn ervan overtuigd dat wanneer onze gasten aan een korte of langere vakantie toe zijn, zij niet alleen weg van huis willen zijn, maar een comfortabel ’tweede thuis’ als accommodatie wensen. Wij bieden daarom luxe vakantiehuizen, villa’s en suites van hoge kwaliteit en bieden een uitstekende service.

Dat doen we met een aantal labels:

Dutchen bijzonder vakantieverblijven – www.dutchen.nl

Valo – www.valofinland.com

Via Dutchen, of een van de andere labels binnen Dutchen group, worden de accommodaties professioneel verhuurd tegen een vaste provisie afspraak. Onze gasten merken dit in service en gemak, de eigenaars merken dit doordat de woning optimaal wordt verhuurd aan de juiste doelgroep.

Een team van Dutchen marketeers is dagelijks bezig met het juiste prijsbeleid en promotie. Daarnaast zorgen onze service en receptiemedewerkers voor een goede afwikkeling van reserveringen en zij zorgen ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt. De administratie draagt zorg voor de periodieke afrekening waardoor vastgoedeigenaren in de parken van Dutchen group volledig zijn ontzorgd.

De woningen die Dutchen verhuurt worden ook door (of in opdracht van) Dutchen beheerd. Uitgangspunt daarbij is om door goed en tijdig onderhoud een lange levensduur van de woningen te garanderen en optimale beschikbaarheid voor verhuur te realiseren. Dutchen heeft daarbij als doel noodzakelijke noodingrepen en onderhoudswerkzaamheden in hoogseizoen te voorkomen.

 

Duurzame vakantieverblijven

Duurzaamheid, in zowel ontwikkeling als exploitatie, is een van dé thema’s van Dutchen. Sinds het eerste project dat wij ontwikkeld hebben, speelt duurzaamheid een grote rol. Alle Dutchen villa’s, lodges en suites liggen op de mooiste plekken in Nederland, Duitsland en Scandinavië: locaties waar volop genoten wordt van de natuur.

 

Een met de natuur

Onze vakantieverblijven kenmerken zich door de locatie, midden in of vlak bij natuurgebieden. Veel locaties zijn gecreëerd op bestaande recreatieterreinen.

Samen met een landschapsarchitect en een ecoloog worden de verblijven zó geplaatst dat de omringende natuur een onderdeel van de villa’s wordt. We laten de natuur haar eigen gang gaan door te kiezen voor ‘locatie-eigen vegetatie’, waar weinig onderhoud aan gedaan wordt.

Een mooi voorbeeld van zo’n transformatie van een bestaand recreatieterrein naar een Dutchen-recreatieterrein is een bestaand terrein in de duinen, wat vooral bestaat uit gras. Door middel van zandverhogingen en het gebruik van vegetatie uit de omliggende duinen is het terrein teruggebracht naar een authentiek duinlandschap.

Zo wordt de biodiversiteit gestimuleerd en ervaren onze gasten het schitterende duinlandschap vanuit de woning. Een vergelijkbaar voorbeeld is een ontwikkeling waarin de huidige hoge betonnen kades worden getransformeerd naar natuurlijke oevers. Daarin kan riet groeien zodat er verschillende vogelsoorten kunnen nestelen. De natuur krijgt de ruimte en Dutchen gasten verblijven nog meer tussen de natuur, op plekken waar water en land elkaar ontmoeten.

Verblijven van Dutchen en de terreinen worden zoveel mogelijk gerealiseerd met natuurlijke en herbruikbare materialen. Zo wordt het gebruik van PVC geminimaliseerd. De bouw van de vakantieverblijven uit FSC goedgekeurd hout draagt bij aan een duurzame realisatie en aan een laag energieverbruik. Nieuwe projecten worden voorzien van gasloze warmte-installaties en bij de woningen wordt rekening gehouden met oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s.

Gasten worden tijdens hun verblijf aangespoord om afval te scheiden, door afvalbakken met verschillende compartimenten en afvalstations voor verschillende soorten afval aan te bieden.

Housekeeping werkt zoveel mogelijk met biologisch afbreekbare middelen.

Met de verhuur van fietsen worden gasten gestimuleerd om de nabije omgeving zoveel mogelijk op een niet-belastende manier te ontdekken.

Om uitstoot zoveel mogelijk te verminderen, worden vooral lokale partners ingezet voor schoonmaak en onderhoud. Datzelfde geldt voor onze medewerkers, zij wonen in de buurt van de vakantieverblijven. Dit principe werkt op meerdere wijzen duurzaam. Uitstoot wordt niet alleen beperkt, maar de ook de lokale werkgelegenheid wordt gestimuleerd en de lokale economie profiteert op deze wijze van de verhuur aan Dutchen gasten. Tevens werken wij met lokale partners samen als het gaat om bijvoorbeeld fietsverhuur en broodjesservices.

 

Sociale impact

Dutchen brengt onderscheidende ontwikkelingen tot stand. Door de marktbenadering en de keuzes in de ontwikkeling van de verblijven trekt Dutchen gasten aan die meer met hun omgeving bezig zijn en een duurzame vakantie echt belangrijk vinden.

Dat zien we terug in het aantal gasten dat gebruik maakt van de mogelijkheid om bij te dragen aan ‘Just Diggit’. Justdiggit maakt droog land weer groen, door boeren in Afrika te inspireren en te activeren om te ‘vergroenen’. Op de website van Justdiggit kunt u meer informatie over het project vinden.

Dutchen brengt een positieve verandering aan de omgeving. In het voornemen om zo duurzaam mogelijk te zijn, in het gebruik van natuurlijke grondstoffen én in de sociale context. Dutchen transformeert (voormalige) grootschalige kampeerterreinen tot kleinschalige, kwalitatief hoogstaande villaparken met minder slaapgelegenheden. Dit belast de omgeving in het hoogseizoen minder en zorgt juist voor een betere spreiding van het toerisme, doordat de woningen ook uitermate geschikt zijn voor een verblijf in het winterseizoen.

Dutchen parken hebben geen centrale voorzieningen, zodat de gasten gebruik maken van wat de lokale middenstand en omgeving te bieden hebben. Gasten worden actief gestimuleerd om eropuit trekken en kennis te maken met haar omgeving.

De verblijven zijn niet exclusief voorbehouden aan de eigenaar of investeerder van het verblijf: ze worden door Dutchen verhuurd zodat een vakantie in een Dutchen-woning voor anderen ook bereikbaar is. Zo profiteert de omgeving maximaal mee van het verblijf van verschillende gasten.

De ontwikkelingen van Dutchen worden gerealiseerd voor de lange termijn. Dit is mogelijk door de duurzame manier waarop de villa´s gebouwd worden en de manier waarop ze in de omgeving passen. Door gasten te stimuleren, de omgeving te ontdekken en te genieten van lokale producten profiteert ook de omgeving van de ontwikkeling van Dutchen-projecten.