Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Investeer mee in TIC Fonds I

Het Investeringsfonds ‘TIC Fonds I’ biedt een unieke kans voor waardevaste investeringen in een gediversifieerde portefeuille met villaparken, hotels en jachthavens in 5 verschillende landen. Dit fonds stelt investeerders in staat om te profiteren van aantrekkelijke investeringsmogelijkheden vanaf €250.000,-.

Kenmerkend is de vaste rente van 8% per jaar, gedurende een looptijd van 5 jaar, waardoor investeerders een stabiel rendement op hun investering kunnen verwachten. Bovendien wordt er geprofiteerd van de winst in het fonds door de winstdeling van 7,5% van het resultaat. De investeringsstrategie van het fonds is solide, met een focus op de volledige ontwikkeling van projecten voor het verhuurlabel Dutchen, de selectie van alleen A-locaties en het streven naar minimaal 20 units per project. Dit zorgt voor een optimale diversificatie en risicobeheersing van de 10 projecten in de portefeuille.

Investeren in het TIC Fonds I biedt financiële voordelen en de mogelijkheid om deel uit te maken van inspirerende en veelbelovende vastgoedprojecten op toplocaties. Het fonds is een aantrekkelijke optie voor beleggers die streven naar zowel stabiliteit als groeipotentieel in hun investeringsportefeuille. 

De manier waarop we dit TIC Fonds I hebben samengesteld is gebaseerd op ruim 25 jaar ervaring in investeren in leisure projecten. We hebben vanuit die ervaring 7 key points opgesteld en verwerkt in TIC Fonds-I. Het management participeert met € 2.000k in TIC Fonds I.

 

De 7 key points van TIC Fonds I:

  1. Spreiding over een vast aantal projecten
  2. Spreiding over vijf verschillende landen
  3. Spreiding in het soort projecten (villa’s, hotels, jachthaven)
  4. Spreiding in de verschillende stadia van ontwikkeling
  5. Vaste looptijd van 5 jaar
  6. Vaste rente, gecombineerd met een winstdeling
  7. Een ruime buffer, mocht een deel van de projecten tegenvallen

 

Ad 1. Bij veel fondsen is het gebruikelijk dat de investeerders niet van te voren weten waar hun geld in wordt geïnvesteerd. Bij TIC Fonds-I weet je precies waar je in investeert. Het zijn tien projecten en alleen daar mag het geïnvesteerde vermogen aan worden besteed. Wel zo fijn dat je vooraf weet waarin je geld wordt geïnvesteerd.  

Ad 2. De projecten bevinden zich in vijf verschillende landen. Nederland, Duitsland, Finland, Zweden en op Curaçao. Zo ben je bijvoorbeeld minder afhankelijk van de grillen van een overheid.

Ad 3. De projecten bestaan uit villaparken, hotelontwikkelingen en een winstgevende jachthaven. Hier ook weer een spreiding, zodat je minder afhankelijk bent van één soort ontwikkeling.

Ad 4. De projecten bevinden zich in verschillende stadia van ontwikkeling. Dat varieert van een anterieure overeenkomst tot het stadium waarin een project al gebouwd wordt en de oplevering binnen een jaar is. Vervolgens wordt het park via Dutchen verhuurd.

Ad 5. Bij veel fondsen is de looptijd langer dan tien jaar. Wij hebben ervoor gekozen om een, naar onze mening, overzichtelijke looptijd te kiezen van vijf jaar. De investeerder weet dat na vijf jaar het geld inclusief rente en winstdeling wordt terugbetaald. In overleg met de investeerders mag de looptijd met 2 keer een jaar worden verlengd op voorwaarde dat de verleninging ten goede komt aan het rendement.

Ad 6. TIC Fonds-I betaalt jaarlijks een vaste rente uit van 5% én een extra rente van 3% als de liquiditeiten het toelaten. Mocht deze extra rente van 3% in een jaar niet betaalbaar zijn, dan wordt in het volgende jaar deze rente + de rente van dat jaar alsnog betaald. Zo ontvangt de investeerder in ieder geval een rente van 8% gemiddeld per jaar. De winstdeling komt daar nog eens bovenop. Deze winstdeling wordt aan het eind van de looptijd bepaald en betaald. De investeerder heeft daarmee een gezamenlijk belang met ons als ontwikkelaar, omdat de winst wordt gedeeld.

Ad 7. Het verwacht resultaat van TIC Fonds-I is zodanig, dat als de helft van de verwachte winst niet zou worden gerealiseerd, het fonds alsnog de investeerders, inclusief de rente en een deel winstdeling kan terugbetalen.  

 

Samen investeren in de leisure branche?

Vraag via onderstaand formulier flyer en Investor Deck aan of maak een afspraak met Mike Folmer (mfolmer@dutchengroup.com / 06 51 49 96 10)