Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

VAKANTIEWONING KOPEN IN DUITSLAND

 

Vakantiehuis in Duitsland kopen

Een vakantiehuis in Duitsland kopen is een droom van velen. Genieten van de prachtige natuur, charmante steden, mooie wandelroutes op de bergpaden, prachtige uitzichten over de meren en culturele en culinaire activiteiten die Duitsland te bieden heeft. Wil je een vakantiehuis in Duitsland kopen voor de verhuur, laat je dan goed informeren over de regels. Denk hierbij aan de bedenktijd, de financiering en de belastingregels.

Investeren in een vakantiewoning

Vakanties dicht bij huis zijn meer en meer in opkomst. Je bent snel ter plaatse waardoor je zelf optimaal kunt genieten van jouw vakantiehuis. Daarnaast is een vakantiewoning over het algemeen een goede belegging. Er zijn goede rendementen te behalen die meestal effectiever dan beleggingen in de vorm van bijvoorbeeld aandelen en effecten zijn. Een investering in een vakantiewoning is daarom een goed alternatief met beperkt risico. 

Vind de geschikte vakantiewoning in Duitsland

Naast het aantrekkelijke rendement dat je uit de verhuur haalt, kun zelf ook van de recreatiewoning genieten in je vrije tijd. Het is daarom belangrijk dat je een vakantiewoning koopt die helemaal aansluit aan jouw wensen zodat jij straks in luxe kan genieten van je eigen vakantiehuis. Start je zoektocht naar jouw ideale vakantiehuis in Duitsland bij ons. Bekijk het huidige of toekomstige aanbod online. Onze vakantiewoningen liggen in de mooiste gebieden van Duitsland, zoals het Harz gebied. 

Professionele en persoonlijke begeleiding

Als je een huis in het buitenland wilt kopen, ga je niet over één nacht ijs. Laat je begeleiden door de juiste partner die jou alles kan van vertellen over het aanbod, de regels bij de aankoop en de verhuur van jouw vakantiewoning. 

Dutchen Real Estate helpt je graag bij de aankoop van jouw ideale vakantiehuis. Je krijgt bij ons persoonlijk advies en we begeleiden je gedurende het hele proces. Meestal nemen wij na de aankoop van de vakantievilla ook de verhuur voor onze rekening. Dat doen wij ook heel graag voor jou. We hebben jarenlange ervaring en de knowhow om een optimale bezetting van jouw vakantiewoning te realiseren. We gaan voor langere tijd een relatie met elkaar aan waarbij jij volledig ontzorgd wordt. Vertrouwen, afspraken nakomen en een band opbouwen zijn vanzelfsprekend belangrijke waarden voor ons. We doen dit fijn, puur en anders. 

De voordelen van een Dutchen vakantiewoning zetten we hieronder nog even voor je op een rijtje.

  • Luxe vakantieparken op toplocaties.
  • Kwalitatieve en duurzame vakantiewoningen.
  • Genieten in je eigen luxe vakantiehuis.
  • Unieke locaties.
  • Persoonlijke begeleiding bij het aankoopproces.
  • Jarenlange ervaring en betrouwbare partner.
  • Kennis en kunde om een optimale bezetting van je woning te realiseren.
  • Full service verhuur van je woning.

Laat je geheel vrijblijvend door ons informeren over alles wat er bij het kopen van een vakantiewoning komt kijken. Neem gerust contact met ons op.  

Wil je meer weten over het aankopen van een vakantiehuis in Duitsland? Hieronder vertellen we je meer over het proces. 

 

Een tweede huis in Duitsland kopen, hoe werkt dat?

Wij helpen je heel graag bij het vinden van een vakantiewoning in Duitsland die voldoet aan jouw wensen. Locatie, budget en de vraag of je ook zelf gebruik gaat maken van het vakantiehuis, zijn belangrijke pijlers. 

De afweging

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis in het buitenland. Wat de aankoop en de verhuur van een vakantiehuis in Duitsland fiscaal voor jou betekent, lees je hier.  

De juiste partner

Alle regeltjes bij de aankoop van een vakantiehuis in Duitsland duidelijk? Dan gaan wij graag met jou in gesprek om je te helpen bij het vinden van het ideale vakantiehuis voor jou. We begeleiden je persoonlijk in deze eerste fase van een nieuw avontuur. Kom bij ons aan tafel, digitaal of fysiek, wat jij fijn vindt. We gaan mogelijk een lange samenwerking aan dus we gaan graag goed van start.  De aankoopcondities, de manieren van (eigen) gebruik en verhuur, de prognose huuropbrengst, de fiscale aspecten, financiële zaken als het (verhuur)beheer- en onderhoud van jouw toekomstige vakantiewoning en de inrichting ervan komen aan bod. Natuurlijk beantwoorden we ook al jouw vragen. 

De beslissing

Zijn al je vragen beantwoord en ben je er uit dat je een vakantiewoning in Duitsland wilt kopen? Dan geven we je graag een optie van twee weken op de villa van jouw dromen. Het geeft jou de ruimte om toch nog even een paar nachtjes te slapen voordat je de definitieve stap tot de aankoop van de vakantievilla neemt. Heb je in de tussentijd toch nog vragen? We beantwoorden ze heel graag. 

De aankoop

Je gaat een vakantiehuis kopen! Wij gaan aan de slag met de benodigde documenten. Als je wilt, bespreken we de inhoud van deze documenten nog voor de ondertekening. We maken graag een afspraak met je om de documenten bij ons op kantoor te ondertekenen. Wil je de contracten liever digitaal ondertekenen? Dan kan dat ook. Wat jouw voorkeur heeft. 

Op het moment van aankoop van de recreatiewoning wordt een globale tijdsplanning gemaakt van het bouwproces. Vanaf de daadwerkelijke start van de bouw, houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van de bouw van het park en je woning. Via Volgjewoning.nl informeren we je onder andere met foto’s van de vorderingen. 

Volg je woning is een persoonlijk woningdossier waar je als koper alle informatie over je woning kunt vinden. Een online dossier dat altijd beschikbaar is, bestaande uit onder meer aanbiedingen, offertes, opdrachtbevestigingen, nieuwsbrieven en nog veel meer updates. Je kunt afspraken inplannen, keuzes maken, digitaal ondertekenen en communiceren met kopersbegeleiders. Op deze manier zijn we constant bezig met het efficiënter maken van het bouwproces voor de kopers en andere betrokken partijen. Naarmate de bouw vordert, kunnen we de planning steeds specifieker maken. 

Het eigendom

De eventuele hypotheek is geregeld, de aktes zijn door beide partijen getekend en aan alle voorwaarden is voldaan. Het is tijd voor het ‘notarieel transport’. De akte van levering wordt door de notaris getekend waarmee de eigendom van de woning (het appartementsrecht) aan jou wordt overgedragen. Gefeliciteerd!

De sleutel

We feliciteren je nogmaals want je vakantievilla wordt opgeleverd! Je ontvangt van ons een uitnodiging voor dit speciale moment. Na de oplevering door de aannemer, gaat de interieurstylist de woning inrichten. De definitieve oplevering van je vakantiewoning is op het moment dat de woning helemaal verhuur klaar is. 

De samenwerking

Je geniet optimaal van de momenten dat je zelf in je eigen huis vakantie viert. De overige tijd wordt het huis door ons verhuurd. Dutchen verzorgt de marketing, verhuur, ontvangst, beantwoord vragen, regelt de schoonmaak, klein en groot onderhoud van het park en de woningen. Kortom, je wordt geheel ontzorgd. 

 

Dutchen verhuurt de accommodaties op een professionele wijze tegen een vaste provisie afspraak. Onze gasten merken dit in service en gemak. Jij als eigenaar merkt dit doordat de woning optimaal wordt verhuurd aan de juiste doelgroep. Een team van Dutchen marketeers is dagelijks bezig met het juiste prijsbeleid en de promotie. Daarnaast zorgen onze service- en receptiemedewerkers voor een goede afwikkeling van reserveringen en zij zorgen ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt. De administratie draagt zorg voor de periodieke afrekening waardoor je als eigenaar in de parken van Dutchen volledig wordt ontzorgd. De woningen die Dutchen verhuurt worden ook door (of in opdracht van) Dutchen beheerd. Uitgangspunt daarbij is om door goed en tijdig onderhoud een lange levensduur van de woningen te garanderen en optimale beschikbaarheid voor verhuur te realiseren. Ons doel is om noodzakelijke noodingrepen en onderhoudswerkzaamheden in het hoogseizoen te voorkomen. De eigenaar heeft toegang tot het reserveringssysteem en kan op deze manier de verhuur volgen, maar ook de woning reserveren voor eigen gebruik.