Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

BEACHRESORT ÖLAND

ÖLAND, ZWEDEN

Parkinformatie

Met oude molens, pijnboombossen, bijzondere flora en fauna en overal zeezicht is het Zweedse eiland Öland de ideale bestemming voor een heerlijke vakantie. Het oeroude landschap leent zich uitstekend voor het maken van fiets- en wandeltochten langs adembenemende kustlijnen en Unesco werelderfgoed. Op letterlijk een steenworp afstand van de Oostzee wordt op korte termijn de eerste fase van Beach Resort Öland met twintig prachtige Sealodges gerealiseerd.

 

De ideale vakantiebestemming

Het is niet alleen de 6 kilometer lange brug die Öland letterlijk scheidt van de rest van Zweden. Het is ook de unieke natuur en het milde klimaat die dit eiland anders maken dan de rest van het land. Het eiland is een toevluchtsoord voor een breed scala aan bezoekers. Er kan eindeloos gefietst en gewandeld worden over de vele bospaden en kronkelachtige weggetjes en natuurlijk langs de prachtige, 500 kilometer lange, kustlijn. Natuurliefhebbers en vogelaars worden aangetrokken door de 75 natuurreservaten volop bijzondere flora en fauna. Wind- en kitesurfers profiteren op het water van het altijd aanwezige briesje. In gezellige stadjes als Kalmar en Borgholm kan er heerlijk verse vis worden gegeten en van het terrasleven worden genoten.

Het kleinschalige resort ligt direct aan zee en wordt ruim opgezet, waarbij de Sea Lodges speels worden verstrooid over twee stroken. In de tussenruimte ontstaan velden waar kids kunnen spelen en die vanuit iedere living en veranda zicht bieden op het water van de Oostzee. Met een terras aan beide zijden van de Sea Lodge is er altijd een plek in de zon of desgewenst schaduw te vinden.

 

Een robuuste verschijning

De Sea Lodges worden vervaardigd uit hèt materiaal van de toekomst: CLT (Cross Laminated Timber). Dit materiaal is duurzaam, sterk en stikstofneutraal. Door het gebruik van dit ‘massiefhout’ krijgt de woning een stoer uiterlijk.  

Grote raampartijen met zwarte kozijnen geven de woning tegelijkertijd een hoogwaardige look & feel. Het moderne interieur wordt voorzien van design meubels met een ‘Scandinavisch’ karakter. Overal is aan gedacht en alles is zo ontworpen dat optimaal van het verblijven in en rond de woning kan worden genoten.

Op de begane grond van de woning bevindt zich een ruime living met open keuken en een gezellige haard, een badkamer met inloopdouche, en een slaapkamer met tweepersoons bed. Zowel aan de voor- als achterzijde bevindt zich een terras. De trap biedt toegang tot de verdieping met bergruimte en twee slaapplekken.

 

Genieten van uniek UNESCO landschap

Het typische, agrarisch landschap van Zuid-Öland is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er groeien kruiden als wilde knoflook, wilde bieslook en tijm op deze ‘Stora Alvaret’ vlakte. Het vlees van de herten en koeien die er grazen, is zo smaakvol dat het niet meer gekruid hoeft te worden.

In het voorjaar zijn meer dan 30 orchidee-soorten te bewonderen op het favoriete eiland van de Zweedse koninklijke familie. Ter gelegenheid van deze bloemenpracht wordt begin mei het lentefeest ‘Öland Spirar’ georganiseerd.

In de zomer kun je met een visser op pad om de schaaldieren te vangen en op de juiste wijze te bereiden. De vruchtbaarheid van Öland zorgt ervoor dat restaurants uitgebreid gebruik maken van lokale ingrediënten. In augustus en september staat de regio in het teken van de rivierkreeftenfeesten.

In de eerste fase van Beach Resort Öland worden er 20 Sea Lodges gerealiseerd. Het resort is gesitueerd aan een zandstrandje met steiger en ligt op loopafstand van het centrum van het mooie dorpje Mörbylånga met winkels en jachthavens.

 

Plankaart

Impressie