Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Duurzaamheid is key op Tera Adorá Eco Resort

24-11-2023

De schitterende locatie op Curaçao en de directe ligging aan zee van het resort biedt vanuit meerdere perspectieven voordelen. Er staat altijd een briesje en in combinatie met de gemiddeld meer dan acht uur zon per dag is Tera Adora Eco Resort de ideale plek voor een heerlijk verblijf. Bekijk welke natuurlijke elementen een toevoeging hebben op duurzame stroom- en watervoorzieningen van het resort.

Het resort maakt dankbaar gebruik van de overvloed aan zonne-uren. Maar liefst 1966 zonnepanelen zorgen jaarlijks voor een enorme opbrengst (1175 MWh) aan energie. Deze wordt opgeslagen in batterijen en zorgt er grotendeels voor zelfvoorzienend te zijn.

De ligging aan zee maakt het mogelijk middels een zeewater osmose installatie drinkwater te produceren. Het zuivert zeewater tot drinkwater tot Nederlandse standaard en heeft een productiecapaciteit van bijna 300 m3 per dag. Ruim voldoende voor consumptie, zwembaden, en sanitaire voorzieningen.

Het afvalwater wordt vervolgens apart verzameld en o.a. gezuiverd tot irrigatiewater waarmee de beplanting op het resort wordt gevoed. Een ander deel wordt verpompt naar een decentrale rioolzuiveringsinstallatie.

Binnenkort nog meer nieuws over de duurzame toepassingen op het resort. Bekijk hier de eerste fase met 4-10 persoons villa's. Nu in verkoop!