Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Fantastische trip naar VALO Finland

23-12-2022

Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december, vertrok een team van Dutchen met een aantal relaties naar Saariselkä in Finland om daar de IceCubes te bewonderen én te beleven hoe het is om deze prachtige omgeving te verblijven. Met 11 personen hebben diverse activiteiten ondernomen, zoals husky safari, een fantastische toertocht met sneeuwscooters, icekarten en uiteraard genoten van de heerlijke Finse sauna’s inclusief ijsbad.

We overnachtten in de eerste twee IceCubes die onlangs zijn opgeleverd. De villa’s zijn prachtig geworden, met heerlijke jacuzzi, sauna, ruime slaapkamers waarbij je in sommige kunt genieten van de sterrenhemel door een glazen dak boven het bed. De ligging boven op de berg geeft een mooi uitzicht over het uitgestrekte landschap. Zowel vanuit de ruime en hoge woonkamer met over de volle breedte ramen als vanuit de sauna, geniet je van een uitzicht dat nooit verveeld.

 

Het programma

Woensdag 14 december

Vertrek Schiphol          

Aankomst Saariselkä, via Helsinki         

Welkomstdiner in de IceCube met chef aan huis

 

Donderdag 15 december

Ontbijt in de IceCube

Ice Karting Grand Prix at Frozen Ring Circuit

Lunch bij restaurant Fieno

Husky Safari

Sauna en Ice swimming bij Laanilan Kievari

Diner bij Laanilan Kievari

 

Vrijdag 16 december

Ontbijt in de IceCube

Snowmobile Adventure

Lunch in een traditioneel Lappish hut

Vrije tijd: skieën, langlaufen, wandelen, sauna, jaccuzi in de IceCube

Diner in restaurant Petronella

Als klap op de vuurpijl werden wij die avond ook nog eens getrakteerd op het prachtige Noorderlicht. Werkelijk fantastisch om mee te maken.

 

Zaterdag 17 december

Snowshoe experience in national park

Vetrek van Ivalo – Helsinki – Amsterdam

Alle relaties waren razend enthousiast over zowel de IceCubes als de betoverende omgeving. Ook de activiteiten afgewisseld met genieten van de rust en de natuur, werden zeer gewaardeerd. Heel vaak heb horen zeggen, dat het vooral zo heerlijk anders is dan dat zij gewend zijn in andere wintersportgebieden.

Iedereen is ook erg nieuwsgierig naar hoe het landschap is en de activiteiten zijn in de zomer. Waar in de periode begin december tot half januari het daglicht tussen 11.00 uur en 14.00 uur aanwezig is, is dat van midden mei tot half juli in de zomer 24 uur aanwezig. In de zomerperiode kun je eindeloos wandelen of mountainbiken door de toendralandschappen, naast diverse wateractiviteiten als roeien, raften, wildwaterkanoën en vissen. Misschien spot je nog wel een paar beren.

Opvallend was ook de zeer goede kwaliteit van het eten. Iedere maaltijd was werkelijk fantastisch samengesteld en smaakvol. Het compacte dorp Saariselkä biedt ruim voldoende keuze in restaurants.

Ook geinteresseerd en ga je een volgende keer mee?

Laat het ons weten via info@dutchengroup.com