Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

EEN WONING AANKOPEN

**DIT IS DUMMYTEKST**

In 4 stappen begeleiden we je in het proces van dromen, durven en doen. Onze mensen staan voor je klaar: ze hebben antwoord op al je vragen, kennen de vakantiewoning en weten precies welke stappen er nodig zijn om tot een verstandig besluit te komen.

 

Stap 1: Informatie zoeken

Het gaat nu misschien echt gebeuren: je hebt een vakantiewoning op het oog. Bij Dutchen Group hebben we alles voor je op een rijtje gezet om je zo goed mogelijk te kunnen oriënteren. Van al onze vakantiewoningen hebben we een een brochure samengesteld. In de brochure staat alle belangrijke informatie, zoals:

  • De prijs
  • Meerwerkopties in geval van nieuwbouw
  • Vaste en variabele kosten
  • Gebruiks- en verhuurmogelijkheden
  • Prognoses en opbrengsten van verhuur
  • Fiscale informatie
  • De brochure kun je downloaden op de pagina van de vakantiewoning dat je op het oog hebt.

 

Stap 2: Kijken & ervaren

Heb je een goed gevoel over de informatie uit de brochure? Dan wil je natuurlijk gaan kijken en ervaren of de woning en de omgeving goed aanvoelen. Een bezichtiging plannen kan op 2 manieren:

Je maakt een persoonlijke afspraak (7 dagen per week mogelijk) met onze aankoopadviseur en gaat samen kijken. Het voordeel hiervan is dat we direct alle vragen over de woning kunnen beantwoorden.

Misschien vind je een persoonlijke afspraak nog iets teveel van het goede. In dat geval is een open huis ideaal: dan kun je de woning op eigen gelegenheid bekijken.

Een afspraak plannen en/of aanmelden voor een open huis kan op de pagina van de woning of het park.

 

Stap 3: De aankoop voorbereiden

Goed nieuws: je hebt je ideale droomvakantiewoning gevonden! Om tot de officiële aankoop over te kunnen gaan moet er wel heel wat voorbereid worden.

Voorovereenkomst tot koop

In de voorovereenkomst bevestigen we de koopsom en de datum van overdracht. Verder geef je alle belangrijke gegevens door die Vakantiemakelaar nodig heeft om de aankoop in orde te maken.

Koop-/aannemingsovereenkomst

Vakantiemakelaar stelt een koopovereenkomst op en bij nieuwbouw is dit een koop-/aannemingsovereenkomst. Je krijgt van ons de kopersmap hierin zit alle belangrijke informatie en de officiële stukken voor de notaris.

 

Stap 4: Je vakantiewoning kopen

Is de voorbereiding compleet? Dan kunnen we de aankoop van je vakantiewoning officieel maken. Bij deze stap is er verschil tussen het kopen van een bestaande woning of een nieuwbouwwoning.

Kopen van een bestaande vakantiewoning

De officiële overdracht vindt plaats bij de notaris. Van hem krijg je een akte van levering en een nota van afrekening. Je voldoet hier ook de aankoopsom.

Nu ben je de gelukkige eigenaar van je nieuwe vakantiewoning!

Kopen van een nieuwbouw vakantiewoning

Als je een nieuwbouwwoning koopt betaal je bij de notaris de koopsom van de grond en (eventueel) de reeds vervallen aannemingstermijnen. Dit is ook het moment dat je eigenaar wordt van de grond en van de woning in aanbouw.

De overdracht van de grond vindt plaats binnen de afgesproken termijn. De betaling van de (nog niet vervallen) aannemingstermijnen betaal je gedurende de bouw van de woning. De aanneemsom en de termijnen zijn vastgelegd in de koop-/aannemingsovereenkomst..

Als de woning klaar is voor oplevering dan wordt deze officieel aan je overgedragen door middel van de zogenaamde sleuteloverdracht. Het is dan zover, je bent de trotse bezitter van een gloednieuwe vakantiewoning!