Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Recreatie-woning-te-koop?

 

Vakantiehuis in Nederland kopen

Een vakantiehuis in Nederland kopen is een droom van velen. Zelf genieten van je eigen vakantiehuis en rendement halen uit de verhuur van de woning. Perfecte redenen om te investeren in een recreatiewoning. Je kunt er ook voor kiezen de woning professioneel te laten verhuren voor gegarandeerd rendement. Wat je insteek ook is, een vakantiehuis in Nederland kopen is een hele stap. 

 

Een goede belegging

Vakanties in eigen land zijn steeds meer in opkomst. De afgelopen jaren steeg de vraag naar vakanties in Nederland en dat zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Over het algemeen heeft een vakantiehuis in Nederland een hoge bezettingsgraad waardoor er goede rendementen te behalen zijn. Meestal effectiever dan beleggingen in de vorm van bijvoorbeeld aandelen en effecten. Een investering in een vakantiewoning is daarom een goed alternatief met beperkt risico. Een populaire belegging dus.

 

Een geschikte vakantiewoning 

Naast het aantrekkelijke rendement kun je ook zelf van de vakantiewoning genieten in je vrije tijd. Het is daarom belangrijk dat je een vakantiewoning koopt die helemaal aansluit aan jouw wensen zodat jij straks in luxe kan genieten van je eigen vakantiehuis. De vakantiehuizen van Dutchen staan op vakantieparken verspreid over het hele land. Bijvoorbeeld aan de Zeeuwse Delta of Noord-Hollandse kust, aan open vaarwater in Loosdrecht of midden in de ongerepte Drentse natuur. Wij kiezen bewust voor locaties langs de kust of in natuurgebieden zodat het landschap bijdraagt aan het ultieme vakantiegevoel. Bekijk ons huidige en toekomstige aanbod van prachtige vakantiewoningen door het hele land. 

 

Professionele en persoonlijke begeleiding

Een vakantiehuis kopen doe je niet elke dag. Het is daarom essentieel dat je met de juiste partner samenwerkt. Dutchen Real Estate helpt je graag bij de aankoop van een vakantiewoning. Je krijgt bij ons persoonlijk advies en we begeleiden je gedurende het hele proces. Meestal nemen wij na de aankoop van de vakantievilla ook de verhuur voor onze rekening. Dat doen wij ook heel graag voor jou. We hebben jarenlange ervaring en de knowhow om een optimale bezetting van jouw vakantiewoning te realiseren. We gaan voor langere tijd een relatie met elkaar aan waarbij jij volledig ontzorgd wordt. Vertrouwen, afspraken nakomen en een band opbouwen zijn vanzelfsprekend belangrijke waarden voor ons. We doen dit fijn, puur en anders. 

Wil je meer weten over het aankopen van een vakantiehuis in Nederland? Wij nemen je graag stap voor stap mee in het proces. 

De voordelen van een Dutchen vakantiewoning zetten we hieronder nog even voor je op een rijtje.

 

·Luxe vakantieparken op toplocaties.

·Kwalitatieve en duurzame vakantiewoningen.

·Genieten in je eigen luxe vakantiehuis.

·Unieke locaties.

·Persoonlijke begeleiding bij het aankoopproces.

·Jarenlange ervaring en betrouwbare partner.

·Kennis en kunde om een optimale bezetting van je woning te realiseren.

·Full service verhuur van je woning.

 

Laat je geheel vrijblijvend door ons informeren over alles wat er bij het kopen van een vakantiewoning komt kijken. Neem gerust contact met ons op.  

 

Stap voor stap een tweede huis kopen

Een vakantiehuis kopen in Nederland. Hoe gaat het in z’n werk? 

Je denkt erover om een vakantievilla te kopen. Een goede investering! Onze website www.dutchenrealestate.com helpt je bij de oriëntatie. Wij helpen je heel graag bij het vinden van een vakantiewoning die voldoet aan jouw wensen. Locatie, budget en de vraag of je ook zelf gebruik gaat maken van het vakantiehuis, zijn belangrijke pijlers. 

 

De afweging

Je hebt vast heel veel vragen over wat de aankoop van een vakantiehuis voor jou betekent. Fiscaal bijvoorbeeld. Of hoe het werkt met de verhuur ervan. Kun je een hypotheek krijgen op een vakantiewoning? En mag je een Dutchen vakantievilla zelf inrichten? Op deze en vele andere vragen vind je hier het antwoord. 

 

De juiste partner

Nu je globaal weet waar je aan toe bent als je een vakantiehuis bij Dutchen gaat kopen, gaan we graag met je in gesprek om samen naar jouw specifieke situatie te kijken. We begeleiden je persoonlijk in deze eerste fase van een nieuw avontuur. Laten we aan tafel gaan. Digitaal of fysiek, wat jij fijn vindt. We kunnen op ons op kantoor afspreken of op de projectlocatie. In het laatste geval kun je direct een modelwoning bezoeken. We nemen de tijd voor het gesprek. We gaan mogelijk een lange samenwerking aan dus we gaan graag goed van start. De aankoopcondities, de manieren van (eigen) gebruik en verhuur, de prognose huuropbrengst, de fiscale aspecten, financiële zaken als het (verhuur)beheer- en onderhoud van jouw toekomstige vakantiewoning en de inrichting ervan komen aan bod. Natuurlijk beantwoorden we ook al jouw vragen. 

 

De beslissing

Ben je enthousiast en zijn al je vragen beantwoord? Dan raden wij je aan om nog even heel goed na te denken voordat je de definitieve stap tot de aankoop van de vakantievilla neemt. We geven je graag een optie van twee weken op de villa van jouw dromen. Dat geeft jou de mogelijkheid om alle punten nog eens goed door te lopen en er nog een paar nachtjes over te slapen. Heb je in de tussentijd toch nog vragen? We beantwoorden ze heel graag. 

 

De aankoop

De beslissing is genomen; je gaat een vakantiehuis kopen! Wij gaan aan de slag met de benodigde documenten: de koopovereenkomst, de aanneemovereenkomst, de beheer- en verhuurbemiddelingsovereenkomst en de interieur-overeenkomst. Als je wilt, bespreken we de inhoud van deze documenten nog voor de ondertekening. We maken graag een afspraak met je om de documenten bij ons op kantoor te ondertekenen. Wil je de contracten liever digitaal ondertekenen? Dan kan dat ook. Wat jouw voorkeur heeft. 

Op het moment van aankoop van de recreatiewoning wordt een globale tijdsplanning gemaakt van het bouwproces. Vanaf de daadwerkelijke start van de bouw, houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van de bouw van het park en je woning. Via Volgjewoning.nl informeren we je onder andere met foto’s van de vorderingen. 

Volg je woning is een persoonlijk woningdossier waar je als koper alle informatie over je woning kunt vinden. Een online dossier dat altijd beschikbaar is, bestaande uit onder meer aanbiedingen, offertes, opdrachtbevestigingen, nieuwsbrieven en nog veel meer updates. Je kunt afspraken inplannen, keuzes maken, digitaal ondertekenen en communiceren met kopersbegeleiders. Op deze manier zijn we constant bezig met het efficiënter maken van het bouwproces voor de kopers en andere betrokken partijen. Naarmate de bouw vordert, kunnen we de planning steeds specifieker maken. 

 

Het eigendom

De eventuele hypotheek is geregeld, de aktes zijn door beide partijen getekend en aan alle voorwaarden is voldaan. Het is tijd voor het ‘notarieel transport’. De akte van levering wordt door de notaris getekend waarmee de eigendom van de woning (het appartementsrecht) aan jou wordt overgedragen. Gefeliciteerd!

 

De sleutel

We feliciteren je nogmaals want je vakantievilla wordt opgeleverd! Je ontvangt van ons een uitnodiging voor dit speciale moment. Na de oplevering door de aannemer, gaat de interieurstylist de woning inrichten. De definitieve oplevering van je vakantiewoning is op het moment dat de woning helemaal verhuur klaar is. 

 

De samenwerking

Je geniet optimaal van de momenten dat je zelf in je eigen huis vakantie viert. De overige tijd wordt het huis door ons verhuurd. Dutchen verzorgt de marketing, verhuur, ontvangst, beantwoord vragen, regelt de schoonmaak, klein en groot onderhoud van het park en de woningen. Kortom je, wordt geheel ontzorgd. 

 

Dutchen verhuurt de accommodaties op een professionele wijze tegen een vaste provisie afspraak. Onze gasten merken dit in service en gemak. Jij als eigenaar merkt dit doordat de woning optimaal wordt verhuurd aan de juiste doelgroep. Een team van Dutchen marketeers is dagelijks bezig met het juiste prijsbeleid en de promotie. Daarnaast zorgen onze service- en receptiemedewerkers voor een goede afwikkeling van reserveringen en zij zorgen ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt. De administratie draagt zorg voor de periodieke afrekening waardoor je als eigenaar in de parken van Dutchen volledig wordt ontzorgd. De woningen die Dutchen verhuurt worden ook door (of in opdracht van) Dutchen beheerd. Uitgangspunt daarbij is om door goed en tijdig onderhoud een lange levensduur van de woningen te garanderen en optimale beschikbaarheid voor verhuur te realiseren. Ons doel is om noodzakelijke noodingrepen en onderhoudswerkzaamheden in het hoogseizoen te voorkomen. De eigenaar heeft toegang tot het reserveringssysteem en kan op deze manier de verhuur volgen, maar ook de woning reserveren voor eigen gebruik.