Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

"Dromen najagen.."

12-04-2023

Dromen najagen én met mooie mensen, mooie dingen maken!
 
Als je je dromen najaagt en mooie dingen wil maken, waarbij je weet dat er diverse uitdagingen op je pad komen, is het wel zo fijn deze dromen na te jagen met mooie mensen.

Een van onze dromen was een park te bouwen óp het strand. Dat is al lastig genoeg, omdat je zelden een vergunning krijgt om op het strand te bouwen en zeker niet voor de woningen die wij willen bouwen. In Nederland hebben we parken op prachtige locaties vlakbij het strand, zoals in Schoorl en op Texel, maar niet op het strand. Wel bouwen we een hotel op het strand, op Terschelling, ook heel bijzonder, maar woningen is nog niet gelukt. Althans niet in Nederland.
 
Na lang zoeken, veel geduld en goede contacten, is het ons nu wel gelukt. In Zweden!
Op het prachtige eiland Öland aan de zuidwest kust van Zweden bouwen we op dit moment de eerste 20 van 80 SeaLodges. Daar ging wel een behoorlijk traject aan vooraf. Hierbij de korte versie.
 
In eerste instantie kochten we een mooi stuk grond, direct aan de Oostzee, óp het strand! Woningen bouwen mocht nog niet, wel konden er tenten worden geplaatst. Omdat we een participatie hebben in Laguna Beach Family Camps, hebben we 20 Family Lodges en 10 Family Bells neergezet voor de verhuur. Mede-eigenaar Mark van Ierssel, is een van die mooie mensen waarmee wij samenwerken. De verhuur liep vanaf het begin goed en dat viel ook de lokale gemeente op. Vervolgens hebben we hen laten zien dat we op dezelfde oppervlakte als een tent, een SeaLodge kunnen bouwen. De schetsen van onze architect overtuigden de gemeente, waardoor we een vergunning voor de eerste 20 SeaLodges kregen. Die zijn we nu aan het bouwen en we streven ernaar deze zomer in de verhuur te gaan. Voordeel van de verhuur van de glamping tenten, is dat men de weg naar het park al weet te vinden.
 
Op de schets zie je de prachtige ligging op een heerlijk eiland van 180 km lang en 16 km breed, vergelijkbaar met de Nederlandse Waddeneilanden. Het resort is gesitueerd aan een zandstrand met steiger en ligt op loopafstand van het centrum van het mooie dorpje Mörbylånga met winkels en jachthavens. Het typische, agrarisch landschap van Zuid-Öland is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 
Omdat het splitsen in appartementsrechten in Zweden zeer onvoordelig is als je als Nederlander koopt, bieden we de SeaLodges aan in de vorm van een obligatie. Voor €200.000,- koop je een obligatie. Ontvang je 5% rente, geïndexeerd én mag je twee weken per jaar verblijven in een van de SeaLodges op Öland, ter waarde van €4.000,-. Oftewel een rendement van 7% per jaar, geïndexeerd! We hebben inmiddels 70% van de obligaties verkocht! Ook interessant om aan je medewerkers aan te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een workation.
 
Ook deze droom is bijna verwezenlijkt, maar we hebben nog heel veel dromen in te vullen. Ik houd je graag op de hoogte!

Geschreven door sales collega Mike Folmer