Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

“Met mooie mensen, mooie dingen maken”

13-02-2023

“Met mooie mensen, mooie dingen maken”

Deze prachtige zin werd uitgesproken door de founder van Dutchen, Xander van Rijswijk, toen hij aan een geïnteresseerde investeerder vertelde waar Dutchen voor staat. Ik zat bij dit gesprek namens Dutchen en toen ik die zin nogmaals hoorde, viel het kwartje waarom ik de stap een jaar geleden heb genomen voor Dutchen te gaan werken.

Deze zin sluit namelijk helemaal aan bij mijn behoefte. Mooie dingen bedenken, creëren, bouwen en uitvoeren met mooie mensen. Mooi in de zin van gezellig, inspirerend, gepassioneerd, creatief en betrokken. 

Dat kwartje was al eens gevallen, doordat ik tijdens de gesprekken die wij voerden vóórdat ik bij Dutchen kwam, een aantal keer het woord “helpen” hoorde. Is dat ‘helpen’ zo bijzonder? Vind ik wel. Het werd in een context gebruikt waarbij een relatie van mij, zonder enig commercieel belang werd aangeboden of wij hem konden helpen bij het vinden van een geschikte locatie voor een nieuwe vestiging. Ook de ondernemer reageerde wat argwanend, maar toen bleek dat er ook direct actie werd ondernomen, was ook hij ervan overtuigd dat het aanbod geheel belangeloos was. Ik loop ruim 20 jaar mee in een zakelijke omgeving, maar had zelden meegemaakt dat dit met zoveel overtuiging en daadkracht werd aangeboden en uitgevoerd. 

Zomaar een veelzeggend voorbeeld van een omgeving waarin ik graag keihard wil werken. Voor elkaar en met elkaar. Ik ben dan ook blij met mijn keuze. Natuurlijk is Dutchen een commercieel bedrijf, maar mooie dingen maken met mooie mensen komt eerst. De rest volgt vanzelf. Je kan  denken dat het een bedachte, slimme zet was om twee mensen (mij en de ondernemer) ervan te overtuigen met hem in zee te gaan. Zelfs als dat waar zou zijn, is dit naar mijn idee een prettige manier van zaken doen, want win-win.

Herken jij deze manier van samenwerken?

Geschreven door sales collega Mike Folmer